DünyaEğitimEkonomiGündemKültür & SanatMagazinManşet

TED Üniversitesinde Anlamlı Bir Sergi

TED Üniversitesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Araplar Aile Yaşam Merkezi’nde yaşamını sürdürmekte olan fotoğraf severlerin kendi memleketlerinden çekmiş oldukları insan, doğa, sokak, gündelik yaşam gibi çeşitli alanları yansıtan fotoğraflarından oluşan “Memleketim Fotoğraf Sergisi” TED Üniversitesi Ahmet Ersan Fuaye Alanında açıldı…

Memleketim Fotoğraf Sergisi açılışına TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün ve beraberinde Şube Şefi Şeyma İlhan, TED Üniversitesi Psikoloji Bölümü Başkanı Doç.Dr. Ilgın Gökler Danışman ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

ABB Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün “Bütün gücümüzü deprem illerine yönlendirdik”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün; “ 6 Şubat depremi hepimiz için çok büyük bir kayıp, bizlere çok büyük acılar yaşattı. Sadece o günleri değil muhtemelen çok uzun yıllar boyu bu depremin etkilerini konuşacağız. Depremin akabinde, 7 Şubat sabahı Ankara olarak, ülkemizdeki tüm belediyeler ve kurumlar gibi bütün gücümüzü deprem illerine yönlendirdik. Aylarca deprem illerinde hayatı yeniden kurmaya çalıştık. Önce hayatta kalmaları için verdiğimiz mücadele ardından hayatta kalanların yeniden yaşama tutunabilmeleri içinde var gücümüzle çalıştık. Belediye olarak bu desteği iki kategoride yürüttük; birincisi deprem illerinde yaptığımız çalışmalardı, diğeri ise, Ankara’ya yerleşen vatandaşlarımız için yaptığımız çalışmalardı. Ankara’ya gelen 300 bini aşkın vatandaşa barınma, eşya, gıda, yakıt gibi temel desteklerin ötesinde, bir güçlendirme sistemi ile ulaştık.

Araplar’daki yerleşke ve Kesiköprü yaşam alanında kademeli güçlenmeye özen gösterdik. Belediye olarak dayanışma ve profesyonel destek ile “depremle baş etme” sürecinde yol aldık. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bugün burada serginin açılışına gelenlere teşekkür bir borç bilirim” dedi.

TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu “Deprem sonrası, tüm ulus olarak, herhangi bir siyasi görüş dikkate alınmaksınız herkes elbirliği ile, 7’sinden 70’ine kadar, iyi bir dayanışma içinde yardımcı olmaya çalışıldı”

TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, değerli misafirler üniversitemizin Ahmet Ersan Fuaye Alanında gerçekleştirdiği bu etkinliğe geldiğiniz için teşekkür ederim diyerek başladığı konuşmasında; “ Ben yaş itibari ile çok deprem gördüm, ama bu 6 Şubat tarihli deprem hayatım boyunca gördüğüm en büyük depremdi. Türkiye’miz ve ülke olarak bu deprem gördüğümüz en büyük felaketlerden biriydi. Deprem sonrası, tüm ulus olarak, herhangi bir siyasi görüş dikkate alınmaksınız herkes elbirliği ile 7’sinden 70’ine kadar, iyi bir dayanışma içinde yardımcı olmaya çalışıldı. Özellikle deprem bölgesinden gelen konuklarım için söylüyorum. Yaşananlar hepimizi üzdüğü gibi Ankara’mıza gelenleri de üzdü. Ankara Büyükşehir belediye başkanımız Mansur Yavaş başta olmak üzere tüm STK’lar ile harekete geçtik” dedi.

Sabuncuoğlu; “Deprem öncesi çalışmalara harcanacak bir saat deprem sonrası yapılacak çalışma saatlerinden daha da değerlidir. Deprem öncesi yapılacak 1 liralık yatırım deprem sonrası harcanacak olan milyonlar liradan daha değerlidir”

Ama deprem sonrasında, önümüze bakıp yaşananlardan dersler çıkarmak lazım diyerek sözlerine devam eden TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu;  “Ankara’daki üniversiteler AKUT ve diğer STK’larla beraber bir çalışma başlattık. Afet yönetimi ile ilgili, öncesinde yapılması gerekenler için bir çalışma grubu oluşturduk. Deprem öncesi hazırlık ve planlama yapmak gerekiyor. Deprem öncesi çalışmalara harcanacak bir saat deprem sonrası yapılacak çalışma saatlerinden daha da değerlidir. Deprem öncesi yapılacak 1 liralık yatırım deprem sonrası harcanacak olan milyonlar liradan daha değerlidir. Felaketleri insan vücuduna benzetirsek AFAD bu yapının omurgasıdır. Ama STK ve üniversiteler de bu vücudun beynini oluşmaktadır. Afetlere karşı önlemler ile ilgili çalışmalarımız yürütüyoruz. Bu gün burada bu sergiyi de açmaktan çok mutluyuz.  Ben emek veren herkese belediyemize çok teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılar” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra proje katılımcıları olan Özgür Yusuf Kavrukçu, Hatice Tekin, Sunay Koşman, Özkan Pehlivan, Nilay Atasoy, Şahin Fırat, Mehmet Şükrü Karakeçi, Bilal Emir, Filiz Karaman, Zafer Ezdeşir, Ceylan Aydınoğlu, Metin Arslan ve Yağmur Ezdeşir’e TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ile ABB Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün tarafından takdir belgeleri verildi.

Daha sonra  Doç.Dr. Ilgın Gökler Danışman, Dr.Öğr. Üyesi Emrah Keser, Öğr.Gör. Deniz Okay moderatörlüğünde “Depremin Ardından Nasıl Baş ediyoruz?” forumu gerçekleştirildi.

Sergi 10 Temmuz tarihine kadar TED Üniversitesi Ahmet Ersan Fuaye Alanında izlenebilir.

Okunma Sayısı: 140
Başa dön tuşu