GündemManşet

Kira fiyatlarındaki artış göç dalgasına yol açıyor

Şanlıurfa’da 1+1 stüdyo dairelerin ortalama fiyatı 10 bin TL’yi aşarak, rekor seviyeye çıktı. 2+1 dairelerde ise fiyatlar 15 bin TL’ye kadar yükseldi. Bu fahiş fiyatlar, özellikle dar gelirli vatandaşları ve kamu görevlilerini oldukça zor durumda bırakıyor.

Kiralık ev bulmanın zorluğu bir yana, ev sahiplerinin talep ettiği yüksek depozitolar ve emlakçı paraları da kiracıları adeta bezdiriyor. 3-4 aylık depozito ve emlakçı parası ödemek, birçok kişi için imkansız hale geliyor.

Kira ve emlak fiyatlarının yanında, gıda ürünlerinde de yaşanan fiyat artışları, Şanlıurfa’daki vatandaşları canından bezdiriyor. Temel gıda maddelerine yapılan zamlar, sofraları boşaltırken, vatandaşların günden güne alım gücü azalıyor.

Yükselen kira fiyatları ve hayat pahalılığı sadece sıradan vatandaşları değil, kamu görevlilerini de olumsuz etkiliyor. Birçok memur, tayinini isteyip Şanlıurfa’dan ayrılmaya çalışırken, açık kadrolara talip bulunacak aday bulmakta da güçlük çekiliyor.

Bir zamanlar göç alan ve tercih edilen bir şehir olan Şanlıurfa, kira ve hayat pahalılığı sorunu nedeniyle istenmeyen şehirlerin başında yer alıyor.

Başa dön tuşu