DünyaEğitimGündemManşetSon Dakika

YURT DIŞI ÖRGÜTLENME İKİNCİ YÜZYIL VİZYONU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), “Yurt Dışı Örgütlenme İkinci Yüzyıl Vizyonu Çalıştayı” düzenledi. İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) Florya’daki yerleşkesinde düzenlenen ve 21 farklı ülkeden gelen temsilcilerin yer aldığı çalıştay; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılış konuşmalarını, sırasıyla; CHP Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Parti Meclis Üyesi Mehmet Tüm, Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu yaptı…

MEHMET TÜM: YURT DIŞI ÖRGÜTLEME ÇALIŞMALARI, SEÇİMLERDE ETKİSİNİ ARTIRACAK

Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Parti Meclisi üyesi Mehmet Tüm de şöyle konuştu: “Ülkemizin, demokrasinin filizlendiği bir ülke olabilmesi için ısrarla, inatla ve kararlılıkla mücadele etmeyi sürdürüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, sessizlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi olarak kuruldu. Bu ilkeleri doğrultusunda mücadele etmeye hep birlikte devam ediyoruz. Partimiz, Cumhuriyet’in kurucu değerlerine ve ilkelerine bağlı kalarak demokratik, laik, adil ve çağdaş bir hukuk devleti için bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine kararlılıkla devam ediyor. Son yerel seçimde partimiz, 1977 seçimlerden sonra ilk kez birinci parti oldu. Onun mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Demokrasinin, hukukun, insan hak ve özgürlüklerin derin yaralar aldığı, yoksulluğun, işsizliğin her geçen gün büyüdüğü, laik cumhuriyet değerlerine saldırıların arttığı bir dönemde bu seçim sonucu, rakamların ötesinde bir anlam ifade ediyor. Halkımızın bu değişime, bu umuda ihtiyacı vardı. Bu sonuçlar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir neferinin başarısıdır.  Hepinize bugüne kadar halk, attığınız sorunlar, verdiğiniz emekler için. Yurt dışı örgütleme çalışmalarının önümüzdeki seçimlerde partimizin gücünü ve etkilerini daha da artıracağına inancım tamdır. Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları özetlersek, Almanya’da bugüne kadar kurulmuş olan 16 birlik ve 4 tane temsilcilikle Cumhuriyet Halk Partisi Almanya Birlikleri Federasyonu kuruldu. Fransa’da Paris Birliği kuruldu. Paris’te birlik sayısı 7’ye çıktı. Yakında Fransa Federasyonu’nu kuracağız. Londra’da birlik kongresi yapıldı. Bir ilk yaşandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Cumhuriyet Halk Partisi Kıbrıs Birliği kuruldu. Partimizin tabelası ilk kez Kıbrıs’ta asılmış oldu”

 “74 SEÇİM ÇEVRESİNİN 40’INDA BİRİNCİ PARTİYİZ”

Özgür Özel yaptığı konuşmasında; “Yurt dışı seçmenlerde oy kullanma oranının yüzde 50’lerde kalıyor olması hem de en üst düzey motivasyonunun yaşandığı yüzüncü yıldaki seçimde dahi yüzde 50 oranında kalması ve yapılan bütün analizlerde, sandığa gitmeyen seçmenin aslında Türkiye’deki iktidara yakın bakmayan, onun uygulamalarından memnun olmayan, sandık başına gittiği takdirde iktidardan yana oy kullanmayacak seçmen olduğuyla ilgili ortaklaşılan tespitler, aslında önümüzde ne büyük bir görev, ne büyük bir fırsat olduğunu da ortaya koyuyorlar. Biz ulaşamadıklarımıza ulaşmak, ikna edemediklerimizi ikna etmek ve onları sandığa çağırma noktasında ne kadar başarılı olursak, işte aradaki fark o kadar hızla kapanacak ve bu sefer biz, belki bir sonraki seçimden sonra hem yurt içinde hem yurt dışında birinci parti olabilmiş olmanın mutluluğunu birlikte paylaşacağız. Aslında rakamlara baktığımızda, hangi ülkelerde oy kullanıldı, biz bu ülkelerden kaçında birinci partiyiz diye bakarsanız; 74 seçim çevresinde yurt dışında oy kullanıldı, biz, bunlardan 40’ında birinci partiyiz. Ve katılım oranının düşük olduğu her yerde ikinci, üçüncü partiyiz. O yüzden esas yapmamız gerekenin ne olduğu ortada.”

“MAHARETLERİMİZİ ORTAYA KOYMALIYIZ”

Ekrem İmamoğlu ise bir konuşma yaparak; “Ben, yurt dışı örgütlenmesi içerisinde bulunan siz kıymetli dostlarımızı, yurt dışından gelen oylar çerçevesinde elbette değerlendirmiyorum. Yurt dışı örgütlerimizin böyle değerlendirilmesi, güç ve potansiyellerine haksızlık etmiş olmak olur. O bakımdan yurt dışından gelen oylar elbette önemlidir, ama sizler gibi değerli insan kaynaklarından gelecek fikirler, bakış açıları, partimizin geleceği için daha önemlidir. Sizlerin farklı toplumsal ve kültürel çevrelerde edindiğiniz bilgi, deneyimler, ülkemize yansıtılma biçimi daha önemlidir. Tam da işte her alanda yerelle evrenselin sentezine ulaşmaya çalışan bizler, böylesi güçlü bir karma yapının, mutlak faydasına erişmeyi bilmeliyiz ve başarmalıyız. Siyasal bakımdan baktığınızda hem bireysel hem toplumsal hem ulusal pratiklerimiz, bu yönüyle değerlidir ve bunu dayanışma içerisinde, örgütlü bir modelle, iyi bir organizasyon bütünlüğü içerisinde nasıl sonuca evrileceği konusunda maharetlerimizi ortaya koymalıyız.”

Başa dön tuşu